Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 12:00

VVD-wethouder Eugene Glimmerveen heeft een half jaar geleden de gemeentesecretaris gevraagd een persoonlijke aanbeveling voor hem te schrijven voor een nieuwe functie binnen de gemeente.

Dat blijkt uit een mailwisseling tussen de gemeentesecretaris en de huidige wethouder, die L1 heeft gekregen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Integriteit
De wethouder was toentertijd nog raadslid. De gemeentesecretaris weigerde die aanbeveling te schrijven. Hij vond dat in strijd met de integriteitsregels van de gemeente. Daar was Glimmerveen het niet mee eens.

Aanbeveling
Binnen de gemeente was halverwege 2014 een functie voor een beleidsmedewerker Jeugd en maatschappelijke ondersteuning. Glimmerveen stuurde een mail naar de gemeentesecretaris met de vraag om de mail als officiële sollicitatie te zien. Hij eindigde de mail als volgt: 'Ik zou het zeer waarderen wanneer er vanuit de organisatie, die wellicht door mijn politieke activiteiten zeerwel op de hoogte is van mijn kennis en kunde, de sollicitatie wordt begeleid met een persoonlijke aanbeveling.'

Afwijzing
De gemeentesecretaris reageert afwijzend op dat verzoek en laat weten: 'In het kader van de geldende integriteitsnormen kan ik niet op jouw verzoek ingaan om je aan te bevelen in de organisatie waaraan ik leiding geef.' Maar volgens Glimmerveen staat de integriteit hierbij helemaal niet ter discussie. 'Wanneer je iemand kent in je eigen netwerk c.q. organisatie, kunnen er heel goed op deze manier mensen voor een functie worden voorgesteld', schrijft Glimmerveen letterlijk.

Theo Bovens
En hij gaat verder: 'Ik deed het in het bedrijfsleven, ik deed het binnen de stichting en gisteren deed de heer Bovens het nog met onze nieuwe burgemeester.' Volgens de gemeentesecretaris heeft het alles van doen met integriteit. 'Op het moment dat de 'hoogste baas' een aanbeveling geeft aan zijn medewerkers, heeft dit alles van doen met integriteit', aldus de gemeentesecretaris. Volgens hem is het een zaak van het afdelingshoofd en personeelszaken om een selectie te maken bij een sollicitatie.

Uiteindelijk heeft Glimmerveen op de normale wijze gesolliciteerd maar is afgewezen voor de functie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerssense partijen verbaasd over aftreden Glimmerveen
Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op
Wethouder Meerssen: sollicitatievraag was 'onhandig'
Onderzoek naar 'gratis VVD-feestje' Verheijen nog niet af
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen