Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Meerssen: sollicitatievraag was 'onhandig'

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 17:30

Wethouder Eugène Glimmerveen uit Meerssen vind het achteraf gezien niet zo handig hoe hij heeft gehandeld vorig jaar bij een sollicitatie voor een functie binnen de gemeente.

Dat zegt hij naar aanleiding van berichtgeving bij L1. Halverwege vorig jaar riep Glimmerveen de hulp in van de gemeentesecretaris. Hij wilde dat de gemeentesecretaris een persoonlijke aanbeveling zou schrijven.

Mailwisseling
Die weigerde dat. Hij vond dat in strijd met de integriteitsregels van de gemeente. Daar was Glimmerveen het niet mee eens. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen de gemeentesecretaris en de huidige wethouder die L1 heeft.

Lees ook: Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie

Bedrijfsleven
Volgens Glimmerveen heeft hij dat toen gedaan omdat hij vers uit het bedrijfsleven kwam en daar zo opereerde. "Nu ben ik bestuurder en dat is een andere rol. En binnen die rol hou ik me aan de regels" zegt Glimmerveen.

Onbegrijpelijk
Oppositiepartij in de raad, Brug-M, vindt het niet kunnen en de handelswijze is verwerpelijk. "Dat hoort niet op die manier te gaan," aldus fractievoorzitter Jan Gulikers. Hij neemt aan dat Glimmerveen dat zelf toch ook had kunnen weten. "Maar als ik kennis neem van de feiten dan is het onbegrijpelijk dat het toenmalige raadslid vond dat dit niets te maken heeft met integriteitsregels."

Consequentie
Brug-M gaat ervan uit dat dit nog wel in de raad aan de orde zal komen. "Uiteindelijk gaat de raad erover of dit nog consequenties zal hebben," zegt Gulikers. Ook de politieke partij Kijk in Meerssen vindt dit een slechte zaak. En ook volgens die partij komt het vanzelf aan de orde in de raad.

Uiteindelijk heeft Glimmerveen op de normale wijze gesolliciteerd maar is afgewezen voor de functie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerssense partijen verbaasd over aftreden Glimmerveen
Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op
Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie
'Politie in Meerssen moet minder vaak te laat komen'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen