Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Maastricht: 'Problemen met PGB's open wond'

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 22:11

SP-wethouder Jack Gerats van Maastricht noemt de problemen met de uitbetaling van de PGB's een open wonde. Hij verwacht dat dat ook nog een tijd lang zo zal blijven.

Gerats zei dat tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer over het PGB.

Sociale Verzekeringsbank
Sinds 1 januari regelt de Sociale Verzekeringsbank de uitbetaling van het het persoons gebonden budget, waarmee mensen zelf hun zorg regelen.
Maar dat heeft geleid tot grote problemen waardoor zorginstellingen en zorgverleners hun geld vaak niet of te laat krijgen.

Ongehoorzaam
Gerats zei tijdens de hoorzitting ook dat Maastricht de problemen heeft zijn aankomen en daarom burgerlijk ongehoorzaam is.
De gemeente heeft namelijk de helft van de 2500 inwoners die een PGB krijgen niet aangemeld bij de Sociale Verzekeringsbank. Zij krijgen hun geld voorlopig op hun eigen rekening gestort door de gemeente. Het gaat hierbij vooral om PGB's voor huishoudelijke hulp en dagbesteding.

Steun
Degenen die wel bij de Sociale Verzekeringsbank zijn aangemeld, kunnen een beroep doen op ondersteuning door de gemeente.Volgens de Maastrichtse wethouder is de ervaring tot nu toe dat die aanpak voor de cliënten voortreffelijk gelopen is en de gemeente hen goed heeft kunnen blijven bedienen.

Debat
Volgende week debatteert de Tweede Kamer met PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn over het PGB. Zijn positie staat zwaar onder druk door de aanhoudende problemen rond de uitbetaling ervan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Maastricht betaalt ook in 2016 pgb voor 1200 inwoners
Pgb-conflict in Bergen opgelost
Gemeenten te laat met data pgb’s
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen