Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Loonen stapt op: 'Dit is een politieke afrekening'

Geplaatst opwoensdag 30 juni 2021 - 22:40

Wethouder Loonen is opgestapt. De Venrayse CDA-wethouder hoorde 18 van de 25 stemmen in de Venrayse gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen hem steunen.

Ook zijn partijgenoot Anne Thielen stapt op als wethouder.

Respect
Burgemeester Luc Winants liep eerder op de avond, voor de stemming, alvast op de zaken vooruit: "We weten allemaal wat er zo dadelijk staat te gebeuren. Laten we alsjeblieft er voor zorgen dat dit met het nodige respect gebeurt." Hij gaf wethouder Loonen de kans om met een laatste verklaring te komen voordat de motie van wantrouwen officieel in stemming werd gebracht.

Lees ook: Venrayse raad zegt vertrouwen op in wethouder Loonen

Politieke afrekening
Die kwam er. "Niemand die objectief oordeelt kan goedpraten dat ik vanavond naar huis gestuurd word. De gemeenteraad kiest daarmee voor een nieuwe bijltjesdag in Limburg. Ik ben maar een mens als iedereen. Niemand is volmaakt, maar ik kan zonder schaamte in de spiegel kijken. Dit is een politieke afrekening."

Ontslagbrief
Nadat de gemeenteraadsleden hun stem hadden uitgebracht, nam Loonen nog eens kort het woord om aan te geven dat hij de motie accepteerde . "Natuurlijk leg ik deze motie niet naast mij neer. Ik zal morgen mijn ontslagbrief aanleveren. Maar bij deze raadsvergadering blijf ik zitten als toehoorder."

Kop van Jut
Ook wethouder Anne Thielen stapt op. Ze zegt geen deel uit te willen maken van een politieke dynamiek waarin zo met mensen wordt omgegaan als dat woensdagavond bij haar partijgenoot gebeurde. "Waarom laten wij dit toe? Waarom houden wij als lokale politiek elkaars handen niet vast op zulke momenten? Dit zorgt voor een onveilige dynamiek in de Venrayse politiek. Ieder zal zich afvragen wie de volgende kop van jut is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen