Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Leudal stopt: 'Het gaat niet meer'

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 16:31

Arno Walraven stopt om gezondheidsredenen als wethouder van de gemeente Leudal. Hij herstelt onvoldoende van een hartoperatie, die hij eerder heeft ondergaan.

"Dat is een familiekwaal, puur genetisch", zegt Walraven. Op 1 januari 2021 draagt hij het stokje over aan Michel Graef. Walraven kwam in 1986 in de gemeenteraad van de toen nog zelfstandige gemeente Horn. Uiteindelijk is hij 20 jaar wethouder geweest namens de lokale partij Samen Verder.

Gaat gewoonweg niet
Het liefst had Walraven zijn periode als wethouder afgemaakt. "Maar dat gaat gewoonweg niet", concludeert hij. "Al duurde het wel even om die knop om te zetten", geeft de 65-jarige bestuurder toe.

Transformatie
Walraven kijkt met voldoening terug op de twintig jaar die hij als wethouder heeft gewerkt. Hoogtepunten noemt hij het verleggen van een stuk van de Napoleonsweg en het op gang brengen van de woningbouw in Leudal. "Ook was het bijzonder om te beginnen in de kleine gemeente Horn en vervolgens de transformatie mee te maken naar de gemeente Leudal, een groot plattelandsdorp met zestien kernen."

Belangrijkere zaken
Een grote afscheidsreceptie zit er voorlopig niet in, voor Walraven. Dat heeft alles te maken met het rondwarende coronavirus. "Misschien komt dat ooit nog wel, voor nu is het niet anders." Overigens gaat de bijna ex-wethouder ervan uit dat de mensen die hem willen bedanken voor zijn bestuurlijke dienstjaren hem wel weten te vinden. "Maar er zijn wel belangrijkere zaken dan dat", zegt hij bescheiden.

Boek
Vlak voor de feestdagen verschijnt een boek van Walraven. Hij schrijft al een jaar of zeven columns en een bloemlezing daarvan verschijnt in boekvorm. "Geluk zit in een hanekam heet het boek", vertelt de lokale bestuurder. "Daarin staan ruim 80 van mijn columns." Walraven heeft er meer dan 200 geschreven. "Over Horn en de rest van de wereld."

Walraven blijft wel nog beschikbaar voor de gemeente Leudal om daar waar gewenst advies te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen