Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Leudal stopt: 'Het gaat niet meer'

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 16:31

Arno Walraven stopt om gezondheidsredenen als wethouder van de gemeente Leudal. Hij herstelt onvoldoende van een hartoperatie, die hij eerder heeft ondergaan.

"Dat is een familiekwaal, puur genetisch", zegt Walraven. Op 1 januari 2021 draagt hij het stokje over aan Michel Graef. Walraven kwam in 1986 in de gemeenteraad van de toen nog zelfstandige gemeente Horn. Uiteindelijk is hij 20 jaar wethouder geweest namens de lokale partij Samen Verder.

Gaat gewoonweg niet
Het liefst had Walraven zijn periode als wethouder afgemaakt. "Maar dat gaat gewoonweg niet", concludeert hij. "Al duurde het wel even om die knop om te zetten", geeft de 65-jarige bestuurder toe.

Transformatie
Walraven kijkt met voldoening terug op de twintig jaar die hij als wethouder heeft gewerkt. Hoogtepunten noemt hij het verleggen van een stuk van de Napoleonsweg en het op gang brengen van de woningbouw in Leudal. "Ook was het bijzonder om te beginnen in de kleine gemeente Horn en vervolgens de transformatie mee te maken naar de gemeente Leudal, een groot plattelandsdorp met zestien kernen."

Belangrijkere zaken
Een grote afscheidsreceptie zit er voorlopig niet in, voor Walraven. Dat heeft alles te maken met het rondwarende coronavirus. "Misschien komt dat ooit nog wel, voor nu is het niet anders." Overigens gaat de bijna ex-wethouder ervan uit dat de mensen die hem willen bedanken voor zijn bestuurlijke dienstjaren hem wel weten te vinden. "Maar er zijn wel belangrijkere zaken dan dat", zegt hij bescheiden.

Boek
Vlak voor de feestdagen verschijnt een boek van Walraven. Hij schrijft al een jaar of zeven columns en een bloemlezing daarvan verschijnt in boekvorm. "Geluk zit in een hanekam heet het boek", vertelt de lokale bestuurder. "Daarin staan ruim 80 van mijn columns." Walraven heeft er meer dan 200 geschreven. "Over Horn en de rest van de wereld."

Walraven blijft wel nog beschikbaar voor de gemeente Leudal om daar waar gewenst advies te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen