Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Leudal stopt: 'Het gaat niet meer'

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 16:31

Arno Walraven stopt om gezondheidsredenen als wethouder van de gemeente Leudal. Hij herstelt onvoldoende van een hartoperatie, die hij eerder heeft ondergaan.

"Dat is een familiekwaal, puur genetisch", zegt Walraven. Op 1 januari 2021 draagt hij het stokje over aan Michel Graef. Walraven kwam in 1986 in de gemeenteraad van de toen nog zelfstandige gemeente Horn. Uiteindelijk is hij 20 jaar wethouder geweest namens de lokale partij Samen Verder.

Gaat gewoonweg niet
Het liefst had Walraven zijn periode als wethouder afgemaakt. "Maar dat gaat gewoonweg niet", concludeert hij. "Al duurde het wel even om die knop om te zetten", geeft de 65-jarige bestuurder toe.

Transformatie
Walraven kijkt met voldoening terug op de twintig jaar die hij als wethouder heeft gewerkt. Hoogtepunten noemt hij het verleggen van een stuk van de Napoleonsweg en het op gang brengen van de woningbouw in Leudal. "Ook was het bijzonder om te beginnen in de kleine gemeente Horn en vervolgens de transformatie mee te maken naar de gemeente Leudal, een groot plattelandsdorp met zestien kernen."

Belangrijkere zaken
Een grote afscheidsreceptie zit er voorlopig niet in, voor Walraven. Dat heeft alles te maken met het rondwarende coronavirus. "Misschien komt dat ooit nog wel, voor nu is het niet anders." Overigens gaat de bijna ex-wethouder ervan uit dat de mensen die hem willen bedanken voor zijn bestuurlijke dienstjaren hem wel weten te vinden. "Maar er zijn wel belangrijkere zaken dan dat", zegt hij bescheiden.

Boek
Vlak voor de feestdagen verschijnt een boek van Walraven. Hij schrijft al een jaar of zeven columns en een bloemlezing daarvan verschijnt in boekvorm. "Geluk zit in een hanekam heet het boek", vertelt de lokale bestuurder. "Daarin staan ruim 80 van mijn columns." Walraven heeft er meer dan 200 geschreven. "Over Horn en de rest van de wereld."

Walraven blijft wel nog beschikbaar voor de gemeente Leudal om daar waar gewenst advies te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen