Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Leudal stopt: 'Het gaat niet meer'

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 16:31

Arno Walraven stopt om gezondheidsredenen als wethouder van de gemeente Leudal. Hij herstelt onvoldoende van een hartoperatie, die hij eerder heeft ondergaan.

"Dat is een familiekwaal, puur genetisch", zegt Walraven. Op 1 januari 2021 draagt hij het stokje over aan Michel Graef. Walraven kwam in 1986 in de gemeenteraad van de toen nog zelfstandige gemeente Horn. Uiteindelijk is hij 20 jaar wethouder geweest namens de lokale partij Samen Verder.

Gaat gewoonweg niet
Het liefst had Walraven zijn periode als wethouder afgemaakt. "Maar dat gaat gewoonweg niet", concludeert hij. "Al duurde het wel even om die knop om te zetten", geeft de 65-jarige bestuurder toe.

Transformatie
Walraven kijkt met voldoening terug op de twintig jaar die hij als wethouder heeft gewerkt. Hoogtepunten noemt hij het verleggen van een stuk van de Napoleonsweg en het op gang brengen van de woningbouw in Leudal. "Ook was het bijzonder om te beginnen in de kleine gemeente Horn en vervolgens de transformatie mee te maken naar de gemeente Leudal, een groot plattelandsdorp met zestien kernen."

Belangrijkere zaken
Een grote afscheidsreceptie zit er voorlopig niet in, voor Walraven. Dat heeft alles te maken met het rondwarende coronavirus. "Misschien komt dat ooit nog wel, voor nu is het niet anders." Overigens gaat de bijna ex-wethouder ervan uit dat de mensen die hem willen bedanken voor zijn bestuurlijke dienstjaren hem wel weten te vinden. "Maar er zijn wel belangrijkere zaken dan dat", zegt hij bescheiden.

Boek
Vlak voor de feestdagen verschijnt een boek van Walraven. Hij schrijft al een jaar of zeven columns en een bloemlezing daarvan verschijnt in boekvorm. "Geluk zit in een hanekam heet het boek", vertelt de lokale bestuurder. "Daarin staan ruim 80 van mijn columns." Walraven heeft er meer dan 200 geschreven. "Over Horn en de rest van de wereld."

Walraven blijft wel nog beschikbaar voor de gemeente Leudal om daar waar gewenst advies te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen