Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Landgraaf vol ongeloof en onbegrip

Geplaatst opvrijdag 7 juli 2017 - 6:20

Wethouder Freed Janssen reageert vol ongeloof en onbegrip op het besluit van het Limburgs Parlement om akkoord te gaan met een fusie van Heerlen en Landgraaf.

Janssen had juist verwacht dat een meerderheid tegen zou stemmen, zeker nadat de Maastrichtse rechtbank woensdag pittige kritiek had geleverd op de gevolgde herindelingsprocedure. "Maar partij- en coalitiebelangen zijn blijkbaar belangrijker", aldus Janssen.

Lees ook: Staten voor fusie Heerlen-Landgraaf, Brunssum moet ook mee

Schaamlap
De oproep aan de Tweede Kamer om ook Brunssum aan de fusie toe te voegen, noemt hij een schaamlap. "Een andere gemeente wordt er gewoon bijgelapt", zo zegt Janssen.

Den Haag
Het college van B&W verlegt de aandacht nu naar Den Haag: "Wij blijven strijden voor zelfstandigheid tot het laatste gaatje." Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen is wel 'heel blij' dat het Limburgs Parlement groen licht heeft gegeven voor de fusie met Landgraaf. Al had wat hem betreft de Brunssum-oproep niet gehoeven, omdat het niet gaat om een herindeling van onderop.

'Wanvertoning'
De oppositie in het Limburgs Parlement heeft dan weer geen goed woord over voor de gang van zaken. 50Plus spreekt van een wanvertoning, de PVV noemt de gang van zaken onbeschoft. De Partij voor de Dieren denkt dat de kloof tussen politiek en burger weer wat groter is geworden.

Van Rey
Jos van Rey van de Volkspartij Limburg waarschuwt ervoor dat de ingezette koers met Brunssum dramatisch kan uitpakken in de Tweede Kamer. "Er komt iets uit wat we niet willen. Bezint eer gij begint", zo stelt hij.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Landgraaf vindt uitspraak 'dreun voor provincie'
Wethouder Landgraaf zegt sorry tegen ambtenaren
Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
LIVE: Provincie stemt over herindeling Parkstad
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen