Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Landgraaf vindt uitspraak 'dreun voor provincie'

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 13:36

Wethouder Freed Janssen van Landgraaf vindt dat de rechtbank in Maastricht "een enorme en ongehoorde dreun" heeft uitgedeeld aan het provinciebestuur.

De rechtbank oordeelde dat het provinciebestuur mag doorgaan met de procedure voor een fusie van Heerlen en Landgraaf. De reden is dat de politiek daar over gaat en niet een rechter. Maar tegelijk concludeert hij dat de gang van zaken de indruk wekt dat de provincie de gemeente heeft gepasseerd zonder het voorgeschreven overleg.

Lees ook: Groen licht voor herindeling Heerlen-Landgraaf

Oproep
Wethouder Janssen zegt dat hij liever had gezien dat de rechter de eis van Landgraaf had gehonoreerd om de herindelingsprocedure te stoppen. "Maar in feite roept hij het Limburgs Parlement op in te grijpen, omdat het provinciebestuur alle regels aan zijn laars heeft gelapt", aldus Janssen.

Weigerachtig Landgraaf
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans merkt op dat tot drie keer toe het nieuwe college van B&W van Landgraaf is uitgenodigd om te praten, zoals de wet voorschrijft. Maar dat zij dat zelf hebben geweigerd. "Ook hebben wij los daarvan met coalitie en oppositie gesproken", zo stelt hij.

Koopmans zegt voor de rest het debat van donderdag in het Limburgs Parlement af te wachten. Die moet zich uitspreken over het fusievoorstel. Het is nog onduidelijk of daar een meerderheid voor is.

Nederlagen-strategie
Fractievoorzitter Robin Reichrath van oppositiepartij PvdA concludeert naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank dat het college van Landgraaf een nederlagen-strategie voert. "Het wordt tijd dat het Landgraafs college tot inkeer komt, stopt met alle geldverspilling en kiest voor een meer constructieve route naar de toekomst. Laat deze uitspraak de voorzet zijn om de koers van bittere strijd te staken", aldus Reichrath.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
Provincie praat verder over fusie na gevallen coalitie
Provincie maakt werk van herindeling Parkstad
Ontslag Bedrijf Office Werk
PvdA'er krijgt hulp bij notitie over investeringsagenda
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen