Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Landgraaf: 'Blij met uitslag referendum'

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 22:37

De Landgraafse wethouder Freed Janssen (GBBL) is blij met de uitkomst van het raadplegend referendum over de fusie met Heerlen.

Een meerderheid van de stemmers is tegen een herindeling: 78 procent. "Dat hoorden we al op straat en het wordt nu bevestigd", aldus Janssen. "We zijn er heel erg verheugd over."

Tegenhouden
De gemeente hoopt dat de Tweede Kamer straks de uitslag van het referendum meeweegt in de besluitvorming. Het fusieplan ligt nu nog bij de Raad van State, die later advies uitbrengt.

Lees ook: Ruime meerderheid stemmers Landgraaf tegen fusie met Heerlen

"We hopen dat Den Haag goed naar deze uitslag luistert en dat de plannen worden tegengehouden", zo zegt de wethouder. "Ik blijf hier optimistisch over. Zeker na vanavond."

Ook coalitiepartijen GBBL en CDA reageerden verheugd op de uitslag.

Niet overtuigd
Bij het referendum kwam een kleine 44 procent van de inwoners opdagen. Volgens de oppositie, die voor een fusie met Heerlen is, valt die opkomst tegen. "Het is dus geen overtuigend 'nee' tegen de fusie", vindt de oppositie.

De oppositiepartijen weigerden woensdagavond naar de uitslagenavond te komen. Ze houden een eigen bijeenkomst bij Snowworld in Landgraaf.

Lees ook: Oppositie Landgraaf: 'Merendeel vond het niet moeite waard'

Bekijk hier ons dossier over de fusie Heerlen-Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen