Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder in Brunssum stapt onverwacht op

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 7:43

Thomas Gelissen is maandag onverwacht opgestapt als wethouder in Brunssum. Hij zat namens het CDA 6,5 jaar in het college.

Gelissen (43) zegt dat hij de afgelopen maanden intensief nagedacht heeft over zijn toekomst. "De afgelopen periode was om tal van redenen hectisch en enerverend. Dat heeft ook een wissel getrokken op het privéleven van mij en mijn gezin. Het besef is gegroeid dat ik dicht bij mezelf moet blijven en dat ik een nieuwe weg wil inslaan."

Zorg en sport
​Gelissen heeft het college en de gemeenteraad maandag geïnformeerd over zijn ontslag. De opgestapte wethouder, die onder meer verantwoordelijk was voor zorg, Wmo, gehandicaptenbeleid en sport, weet nog niet wat hij nu gaat doen. In het verleden was hij actief in advisering van gemeenten op beleidszaken.

Het is nog niet duidelijk wie Gelissen gaat opvolgen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud-wethouder opnieuw in college Brunssum
Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt
Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder
Minister overlegt over omstreden wethouder Jo Palmen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen