Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder in Brunssum stapt onverwacht op

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 7:43

Thomas Gelissen is maandag onverwacht opgestapt als wethouder in Brunssum. Hij zat namens het CDA 6,5 jaar in het college.

Gelissen (43) zegt dat hij de afgelopen maanden intensief nagedacht heeft over zijn toekomst. "De afgelopen periode was om tal van redenen hectisch en enerverend. Dat heeft ook een wissel getrokken op het privéleven van mij en mijn gezin. Het besef is gegroeid dat ik dicht bij mezelf moet blijven en dat ik een nieuwe weg wil inslaan."

Zorg en sport
​Gelissen heeft het college en de gemeenteraad maandag geïnformeerd over zijn ontslag. De opgestapte wethouder, die onder meer verantwoordelijk was voor zorg, Wmo, gehandicaptenbeleid en sport, weet nog niet wat hij nu gaat doen. In het verleden was hij actief in advisering van gemeenten op beleidszaken.

Het is nog niet duidelijk wie Gelissen gaat opvolgen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud-wethouder opnieuw in college Brunssum
Brunssum gaat PGB-gedupeerden helpen en opent meldpunt
Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder
Minister overlegt over omstreden wethouder Jo Palmen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen