Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder: Bieb Nieuw Bergen naar Asseldonk

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 17:31

Om kosten te besparen, kan de bibliotheek in Nieuw Bergen wellicht verhuizen naar gemeenschapshuis Den Asseldonk in het dorp. Dat plan lanceert wethouder Lia Roefs (Samenleving, PK).

De gemeenteraad besloot eerder dat de bibliotheek vanaf 2017 flink moet bezuinigen. De instelling verliest bijna de helft van de gemeentelijke subsidie.

Locatie
De bibliotheek zit in een pand aan het Rembrandtplein in Nieuw Bergen, dat veel te groot is. Roefs ging daarom op zoek naar een kleinere locatie en kwam uit bij Den Asseldonk, dat zich na een ingrijpende verbouwing meer profileert als gemeenschapshuis. Volgens haar is sprake van een mooie combinatie. Zo kan de foyer gebruikt worden als leeszaal, maar kunnen er ook exposities en presentaties worden gehouden.

Komend jaar ontvangt de bibliotheek nog 350.000 euro van de gemeente, inclusief 45.000 euro als bijdrage aan de huisvestingskosten. De bezuiniging van 150.000 euro vanaf 2017 noemt Roefs dan ook "een hele grote opgave".

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wmo-raad Bergen boos opgestapt
Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Kans op sluiting school Bergen groter
Inkoop zorg Noord-Limburg veel duurder
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen