Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder: Bieb Nieuw Bergen naar Asseldonk

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 17:31

Om kosten te besparen, kan de bibliotheek in Nieuw Bergen wellicht verhuizen naar gemeenschapshuis Den Asseldonk in het dorp. Dat plan lanceert wethouder Lia Roefs (Samenleving, PK).

De gemeenteraad besloot eerder dat de bibliotheek vanaf 2017 flink moet bezuinigen. De instelling verliest bijna de helft van de gemeentelijke subsidie.

Locatie
De bibliotheek zit in een pand aan het Rembrandtplein in Nieuw Bergen, dat veel te groot is. Roefs ging daarom op zoek naar een kleinere locatie en kwam uit bij Den Asseldonk, dat zich na een ingrijpende verbouwing meer profileert als gemeenschapshuis. Volgens haar is sprake van een mooie combinatie. Zo kan de foyer gebruikt worden als leeszaal, maar kunnen er ook exposities en presentaties worden gehouden.

Komend jaar ontvangt de bibliotheek nog 350.000 euro van de gemeente, inclusief 45.000 euro als bijdrage aan de huisvestingskosten. De bezuiniging van 150.000 euro vanaf 2017 noemt Roefs dan ook "een hele grote opgave".

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wmo-raad Bergen boos opgestapt
Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Kans op sluiting school Bergen groter
Inkoop zorg Noord-Limburg veel duurder
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen