Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder: Bieb Nieuw Bergen naar Asseldonk

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 17:31

Om kosten te besparen, kan de bibliotheek in Nieuw Bergen wellicht verhuizen naar gemeenschapshuis Den Asseldonk in het dorp. Dat plan lanceert wethouder Lia Roefs (Samenleving, PK).

De gemeenteraad besloot eerder dat de bibliotheek vanaf 2017 flink moet bezuinigen. De instelling verliest bijna de helft van de gemeentelijke subsidie.

Locatie
De bibliotheek zit in een pand aan het Rembrandtplein in Nieuw Bergen, dat veel te groot is. Roefs ging daarom op zoek naar een kleinere locatie en kwam uit bij Den Asseldonk, dat zich na een ingrijpende verbouwing meer profileert als gemeenschapshuis. Volgens haar is sprake van een mooie combinatie. Zo kan de foyer gebruikt worden als leeszaal, maar kunnen er ook exposities en presentaties worden gehouden.

Komend jaar ontvangt de bibliotheek nog 350.000 euro van de gemeente, inclusief 45.000 euro als bijdrage aan de huisvestingskosten. De bezuiniging van 150.000 euro vanaf 2017 noemt Roefs dan ook "een hele grote opgave".

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wmo-raad Bergen boos opgestapt
Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Kans op sluiting school Bergen groter
Inkoop zorg Noord-Limburg veel duurder
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen