Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder: Bieb Nieuw Bergen naar Asseldonk

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 17:31

Om kosten te besparen, kan de bibliotheek in Nieuw Bergen wellicht verhuizen naar gemeenschapshuis Den Asseldonk in het dorp. Dat plan lanceert wethouder Lia Roefs (Samenleving, PK).

De gemeenteraad besloot eerder dat de bibliotheek vanaf 2017 flink moet bezuinigen. De instelling verliest bijna de helft van de gemeentelijke subsidie.

Locatie
De bibliotheek zit in een pand aan het Rembrandtplein in Nieuw Bergen, dat veel te groot is. Roefs ging daarom op zoek naar een kleinere locatie en kwam uit bij Den Asseldonk, dat zich na een ingrijpende verbouwing meer profileert als gemeenschapshuis. Volgens haar is sprake van een mooie combinatie. Zo kan de foyer gebruikt worden als leeszaal, maar kunnen er ook exposities en presentaties worden gehouden.

Komend jaar ontvangt de bibliotheek nog 350.000 euro van de gemeente, inclusief 45.000 euro als bijdrage aan de huisvestingskosten. De bezuiniging van 150.000 euro vanaf 2017 noemt Roefs dan ook "een hele grote opgave".

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wmo-raad Bergen boos opgestapt
Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Kans op sluiting school Bergen groter
Inkoop zorg Noord-Limburg veel duurder
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen