Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder betreurt vertrek actiegroep uit spoorlijnoverleg

Geplaatst opdinsdag 8 november 2016 - 22:22

Het gesteggel in Echt-Susteren over het aanleggen van een nieuwe spoorlijn blijft doorgaan. De treinverbinding is nodig om de groeiende stroom auto's van VDL Nedcar af te voeren.

Maandag werd bekend dat actiegroep De Groene Sporenwolf zich heeft terug getrokken uit het gesprek met de gemeente. Zij willen dat er alternatieven worden onderzocht die meer rekening houden met de natuur en de leefbaarheid.

Lees ook: Actiegroep stapt uit overleg spoorlijn Echt-Susteren.

Maar volgens wethouder Jos Wackers van Echt-Susteren zijn ze daarvoor bij de gemeente aan het verkeerde adres en moeten ze bij de provincie aankloppen. De wethouder betreurt het wel dat de actiegroep de stekker uit het overleg trekt. "Zolang je in gesprek blijft, bereik je het meeste resultaat", aldus Wackers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actiegroep stapt uit overleg spoorlijn Echt-Susteren
Provincie pakt regie bij nieuw spoor Nedcar
Geen treinen Roermond-Sittard na aanrijding Susteren
Horst kijkt opnieuw naar spoorwegovergang
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen