Overslaan en naar de inhoud gaan

Westa: rechtstreeks handhaven in eredivisie hoofddoel

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 19:46

De tafeltennissers van ‘t Veerhuis Wessem/Westa spelen vanaf komend najaar net zoals het vrouwenteam in de eredivisie.

Drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds, een van de vier spelers van de nieuwe eredivisionist, vernam het nieuws in zijn vaderland met blijdschap. De international was na het stoppen van de voorjaarscompetitie teruggekeerd naar Letland en verheugt zich nu al op de krachtmetingen op het hoogste Nederlandse tafeltennisniveau.

Uit eigen gelederen
Ook Barry Berben, Kas van Oost en Jelle Moris zijn blij met het besluit van het hoofdbestuur van de NTTB dat Westa na een afwezigheid van enkele jaren weer op het hoogste niveau mag acteren. De club was twintig jaar lang een vaste waarde in de eredivisie, maar degradeerde enkele jaren geleden naar de eerste divisie. Het bestuur van Westa besloot toen de weg terug met tafeltennissers uit eigen gelederen te bewandelen en dat is in nauwelijks twee jaar met drie 16-jarige jongens uit Wessem en Arturs Reinholds gelukt.

Waarschuwing
Ook al telt het team drie toptalenten, de mannen van de kersverse eredivisionist zullen het op het hoogste niveau van de vaderlandse tafeltenniscompetitie niet gemakkelijk krijgen. Jorg Smeets die als bestuurslid van Westa onder meer belast is met talentontwikkeling, topsport, breedtesport en sportstimulering waarschuwt voor teveel optimisme: "Wij zijn tevreden als we ons in het eerste jaar rechtstreeks in de eredivisie kunnen handhaven. De nummers 8, 9 en 10 degraderen rechtstreeks en de nummer 7 speelt een play down wedstrijd met de nummer 2 van de eerste divisie om één plaats in de eredivisie in het voorjaar van 2021."

Afwachten
Smeets kan de huidige kracht van de andere teams in de eredivisie goed inschatten. Hij stelt echter nadrukkelijk dat niet alleen het team van Westa, maar ook andere clubs over toptalenten beschikken. "Daarnaast kunnen andere teams zich natuurlijk ook met spelers versterken. Het is dus afwachten hoe de teams er bij de start van de nieuwe competitie voorstaan."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen