Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzoekende 50-plussers worden ICT-studenten

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 12:31

Het UWV gaat werkzoekende 50-plussers opleiden tot ICT’ers.

De uitkeringsinstantie gaat samen met Hogeschool E3 in Maastricht een HBO-opleiding opzetten voor de doelgroep. De opleiding duurt, afhankelijk van vooropleiding en ervaring, tussen de 9 en 15 maanden.

Geen goede vooropleiding
Met de opleiding wil UWV ouderen weer aan het werk krijgen. Bijna de helft van het aantal mensen met een ww-uitkering bestaat op dit moment uit 50-plussers. Die zijn vaak moeilijk te plaatsen omdat ze niet goed zijn opgeleid.

Tekort aan ICT'ers
De opleiding kent een theorie- en een praktijkgedeelte en is in deeltijd te volgen. Een aantal bedrijven heeft stageplekken beschikbaar gesteld voor de “studenten”. UWV heeft gekozen voor een opleiding ICT omdat er een tekort aan hoog opgeleide ICT’ers is.

350 vacatures
In Limburg zijn er circa 350 vacatures voor informatici. In Zuid Limburg 225, in Midden-Limburg 50 en in Noord-Limburg 75. Ruim negentig geïnteresseerden hebben zich gemeld bij Hogeschool E3. Zestig daarvan starten maandag 23 februari in Maastricht met de opleiding.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe ICT-opleiding voor werkloze 50-plussers
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Werkloosheid onder Limburgse vrouwen flink gestegen
UWV: Banengroei vertraagt, krapte blijft
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen