Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzoekende 50-plussers worden ICT-studenten

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 12:31

Het UWV gaat werkzoekende 50-plussers opleiden tot ICT’ers.

De uitkeringsinstantie gaat samen met Hogeschool E3 in Maastricht een HBO-opleiding opzetten voor de doelgroep. De opleiding duurt, afhankelijk van vooropleiding en ervaring, tussen de 9 en 15 maanden.

Geen goede vooropleiding
Met de opleiding wil UWV ouderen weer aan het werk krijgen. Bijna de helft van het aantal mensen met een ww-uitkering bestaat op dit moment uit 50-plussers. Die zijn vaak moeilijk te plaatsen omdat ze niet goed zijn opgeleid.

Tekort aan ICT'ers
De opleiding kent een theorie- en een praktijkgedeelte en is in deeltijd te volgen. Een aantal bedrijven heeft stageplekken beschikbaar gesteld voor de “studenten”. UWV heeft gekozen voor een opleiding ICT omdat er een tekort aan hoog opgeleide ICT’ers is.

350 vacatures
In Limburg zijn er circa 350 vacatures voor informatici. In Zuid Limburg 225, in Midden-Limburg 50 en in Noord-Limburg 75. Ruim negentig geïnteresseerden hebben zich gemeld bij Hogeschool E3. Zestig daarvan starten maandag 23 februari in Maastricht met de opleiding.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe ICT-opleiding voor werkloze 50-plussers
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Werkloosheid onder Limburgse vrouwen flink gestegen
UWV: Banengroei vertraagt, krapte blijft
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen