Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf voor architect na asbestincident

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 16:55

De in Sittard geboren architect Kok M. is vrijdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Daarnaast legden de rechters hem een voorwaardelijke celstraf op van twee maanden.

Dakraam
Kok M. wordt verweten dat hij twee Poolse mannen, Andrzej K. en Michal W., vorig jaar de opdracht gaf om een dakraam te plaatsen in een door hem aangekochte hoeve in de buurtschap Cottessen bij Vijlen.

Zonder toereikende bescherming zaagden de twee Polen urenlang in het dak, waarvan vast stond dat er een grote hoeveelheid kankerverwekkend asbest in was verwerkt.

Omgeving
Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de rechtszitting twee weken geleden zes maanden celstraf tegen Kok M. De twee Polen hoorden werkstraffen tegen zich eisen, omdat door er hun toedoen ook asbest in de omgeving van de hoeve terecht zou zijn gekomen.

Maar volgens de rechtbank is dat onvoldoende bewezen. Zodoende valt de straf van Kok M. lager uit en zijn de Polen vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis: 15 jaar cel voor neerschieten schoonmaakster
Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen