Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf voor architect na asbestincident

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 16:55

De in Sittard geboren architect Kok M. is vrijdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Daarnaast legden de rechters hem een voorwaardelijke celstraf op van twee maanden.

Dakraam
Kok M. wordt verweten dat hij twee Poolse mannen, Andrzej K. en Michal W., vorig jaar de opdracht gaf om een dakraam te plaatsen in een door hem aangekochte hoeve in de buurtschap Cottessen bij Vijlen.

Zonder toereikende bescherming zaagden de twee Polen urenlang in het dak, waarvan vast stond dat er een grote hoeveelheid kankerverwekkend asbest in was verwerkt.

Omgeving
Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de rechtszitting twee weken geleden zes maanden celstraf tegen Kok M. De twee Polen hoorden werkstraffen tegen zich eisen, omdat door er hun toedoen ook asbest in de omgeving van de hoeve terecht zou zijn gekomen.

Maar volgens de rechtbank is dat onvoldoende bewezen. Zodoende valt de straf van Kok M. lager uit en zijn de Polen vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis: 15 jaar cel voor neerschieten schoonmaakster
Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
'Ik wilde mijn vrouw wakker schudden, niet vermoorden'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen