Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf voor architect na asbestincident

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 16:55

De in Sittard geboren architect Kok M. is vrijdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Daarnaast legden de rechters hem een voorwaardelijke celstraf op van twee maanden.

Dakraam
Kok M. wordt verweten dat hij twee Poolse mannen, Andrzej K. en Michal W., vorig jaar de opdracht gaf om een dakraam te plaatsen in een door hem aangekochte hoeve in de buurtschap Cottessen bij Vijlen.

Zonder toereikende bescherming zaagden de twee Polen urenlang in het dak, waarvan vast stond dat er een grote hoeveelheid kankerverwekkend asbest in was verwerkt.

Omgeving
Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de rechtszitting twee weken geleden zes maanden celstraf tegen Kok M. De twee Polen hoorden werkstraffen tegen zich eisen, omdat door er hun toedoen ook asbest in de omgeving van de hoeve terecht zou zijn gekomen.

Maar volgens de rechtbank is dat onvoldoende bewezen. Zodoende valt de straf van Kok M. lager uit en zijn de Polen vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis: 15 jaar cel voor neerschieten schoonmaakster
Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje
'Ik wilde mijn vrouw wakker schudden, niet vermoorden'
Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen