Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf voor architect na asbestincident

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 16:55

De in Sittard geboren architect Kok M. is vrijdag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Daarnaast legden de rechters hem een voorwaardelijke celstraf op van twee maanden.

Dakraam
Kok M. wordt verweten dat hij twee Poolse mannen, Andrzej K. en Michal W., vorig jaar de opdracht gaf om een dakraam te plaatsen in een door hem aangekochte hoeve in de buurtschap Cottessen bij Vijlen.

Zonder toereikende bescherming zaagden de twee Polen urenlang in het dak, waarvan vast stond dat er een grote hoeveelheid kankerverwekkend asbest in was verwerkt.

Omgeving
Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de rechtszitting twee weken geleden zes maanden celstraf tegen Kok M. De twee Polen hoorden werkstraffen tegen zich eisen, omdat door er hun toedoen ook asbest in de omgeving van de hoeve terecht zou zijn gekomen.

Maar volgens de rechtbank is dat onvoldoende bewezen. Zodoende valt de straf van Kok M. lager uit en zijn de Polen vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Eis: 15 jaar cel voor neerschieten schoonmaakster
Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen