Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf voor ambtenaar na seks met cliënte

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 6:58

Een ex-ambtenaar van de gemeente Roermond moet 200 uur werkstraf vervullen vanwege ontucht met een aan hem toevertrouwde cliënte.

Om te voorkomen dat Gerard van E, die inmiddels is ontslagen, zich nog eens aan hetzelfde vergrijp schuldig maakt, krijgt hij tevens een voorwaardelijke celstraf van 120 dagen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Lees ook: Ambtenaar voor rechter na seks met cliënte

Sociaal isolement
De 53-jarige medewerker van de afdeling Sociale Zaken was coach van een re-integratieproject en moest in die hoedanigheid de vrouw helpen. Zij had financiële problemen en verkeerde in een sociaal isolement.

Vier keer
Volgens de vrouw begon Van E. na het tweede huisbezoek mails naar haar privéadres te sturen. Die mailtjes kregen op een gegeven moment een seksuele lading. In de periode januari-maart 2013 kwam het vier keer tot seksueel contact. De vrouw zegt zich daartoe gedwongen te hebben gevoeld, omdat Van E. zou hebben gedreigd haar anders niet meer te helpen.

Vertrouwen
De ex-ambtenaar ontkende dat tijdens de zitting. Hij was in de veronderstelling dat hij een relatie had met de vrouw. De rechter oordeelt dat Van E. niet alleen het vertrouwen van zijn cliënte ernstig heeft beschaamd, maar ook dat van de samenleving. Ook heeft hij de gemeente in diskrediet gebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt
'Valse verklaring ambtenaar Heerlen in zaak-Apollohal'
OM eist cel voor fraude in stadskantoor Heerlen
Taakstraffen voor sjoemelende ambtenaren Heerlen
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen