Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf voor ambtenaar na seks met cliënte

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 6:58

Een ex-ambtenaar van de gemeente Roermond moet 200 uur werkstraf vervullen vanwege ontucht met een aan hem toevertrouwde cliënte.

Om te voorkomen dat Gerard van E, die inmiddels is ontslagen, zich nog eens aan hetzelfde vergrijp schuldig maakt, krijgt hij tevens een voorwaardelijke celstraf van 120 dagen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Lees ook: Ambtenaar voor rechter na seks met cliënte

Sociaal isolement
De 53-jarige medewerker van de afdeling Sociale Zaken was coach van een re-integratieproject en moest in die hoedanigheid de vrouw helpen. Zij had financiële problemen en verkeerde in een sociaal isolement.

Vier keer
Volgens de vrouw begon Van E. na het tweede huisbezoek mails naar haar privéadres te sturen. Die mailtjes kregen op een gegeven moment een seksuele lading. In de periode januari-maart 2013 kwam het vier keer tot seksueel contact. De vrouw zegt zich daartoe gedwongen te hebben gevoeld, omdat Van E. zou hebben gedreigd haar anders niet meer te helpen.

Vertrouwen
De ex-ambtenaar ontkende dat tijdens de zitting. Hij was in de veronderstelling dat hij een relatie had met de vrouw. De rechter oordeelt dat Van E. niet alleen het vertrouwen van zijn cliënte ernstig heeft beschaamd, maar ook dat van de samenleving. Ook heeft hij de gemeente in diskrediet gebracht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt
'Valse verklaring ambtenaar Heerlen in zaak-Apollohal'
Campingbaas Brommelen mag ambtenaar niet belasteren
Taakstraffen voor sjoemelende ambtenaren Heerlen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen