Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf geëist tegen bejaarde kerkdief met gokverslaving

Geplaatst opmaandag 20 juli 2015 - 16:54

Justitie eist tachtig uur werkstraf voor het verduisteren van bijna dertig duizend euro bij twee parochies in Brunssum tussen 2009 en 2012.

De nu 78-jarige penningmeester van de parochies Barbara en O.L.V. van de Heilige Rozenkrans haalde ongemerkt geld uit de kas om zijn gokverslaving te bekostigen.

Tachtig mille
Feitelijk stal hij vanaf 2005 zeker tachtig mille, maar de diefstal van het geld dat voor 2009 verdween is verjaard.

Terugbetalen
Intussen betaalt de oud-penningmeester elke maand duizend euro van het verduisterde geld terug.​ Inmiddels is bijna dertig mille terugbetaald, maar kampt de Brunssumer met schulden en raakte hij in een isolement na het bekend worden van zijn daden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Taakstraf voor bejaarde kerkdief uit Brunssum
Heiligschennis bij inbraak in kerk Posterholt
Komst valk valt slecht bij postduivenvereniging
Gregoriuskerk Brunssum op lijst rijksmonumenten
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen