Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkstraf geëist tegen bejaarde kerkdief met gokverslaving

Geplaatst opmaandag 20 juli 2015 - 16:54

Justitie eist tachtig uur werkstraf voor het verduisteren van bijna dertig duizend euro bij twee parochies in Brunssum tussen 2009 en 2012.

De nu 78-jarige penningmeester van de parochies Barbara en O.L.V. van de Heilige Rozenkrans haalde ongemerkt geld uit de kas om zijn gokverslaving te bekostigen.

Tachtig mille
Feitelijk stal hij vanaf 2005 zeker tachtig mille, maar de diefstal van het geld dat voor 2009 verdween is verjaard.

Terugbetalen
Intussen betaalt de oud-penningmeester elke maand duizend euro van het verduisterde geld terug.​ Inmiddels is bijna dertig mille terugbetaald, maar kampt de Brunssumer met schulden en raakte hij in een isolement na het bekend worden van zijn daden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Taakstraf voor bejaarde kerkdief uit Brunssum
Heiligschennis bij inbraak in kerk Posterholt
Komst valk valt slecht bij postduivenvereniging
Gregoriuskerk Brunssum op lijst rijksmonumenten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen