Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers Sittards bedrijf thuis na terugkeer uit Wuhan

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 11:09

Vijf werknemers van het chemietechnologisch bedrijf Stamicarbon in Sittard blijven sinds dinsdag thuis, nadat ze op 18 januari waren teruggekeerd van een zakenreis naar een aannemer in de Chinese metropool Wuhan in China.

De maatregel is genomen naar aanleiding van het risico voor besmetting met het nieuwe coronavirus.

Protocol
Aanvankelijk keerden de werknemers gewoon terug naar hun werkplek in Sittard. Maar nu onder meer het RIVM de protocollen heeft aangescherpt voor mensen die uit China terugkeren, heeft het bedrijf maandagavond besloten de werknemers thuis te laten werken.

Dat zei een woordvoerster van het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving in De Limburger. Die krant deelt het kantoorgebouw met het bedrijf.

Chemische technologie
Stamicarbon, van oorsprong een DSM-dochter, verkoopt chemische technologie voor het bouwen van kunststoffabrieken. Om die reden waren de vijf werknemers in Wuhan in gesprek met een aannemer. Wuhan is de regio waar het nieuwe coronavirus uitbrak.

Geen ziekteverschijnselen
"Bij hun terugkeer keken we naar de toenmalige protocollen van onder meer RIVM en ministerie", zei een woordvoerster van het bedrijf dinsdag. "Omdat de vijf geen ziekteverschijnselen vertoonden, gingen ze hier weer aan de slag. Maar inmiddels zijn de protocollen aangescherpt. Vandaar ons besluit hen deze week thuis te laten."

Het bedrijf zal de komende tijd niet naar China reizen als dit niet strikt noodzakelijk is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen