Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers Sittards bedrijf thuis na terugkeer uit Wuhan

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 11:09

Vijf werknemers van het chemietechnologisch bedrijf Stamicarbon in Sittard blijven sinds dinsdag thuis, nadat ze op 18 januari waren teruggekeerd van een zakenreis naar een aannemer in de Chinese metropool Wuhan in China.

De maatregel is genomen naar aanleiding van het risico voor besmetting met het nieuwe coronavirus.

Protocol
Aanvankelijk keerden de werknemers gewoon terug naar hun werkplek in Sittard. Maar nu onder meer het RIVM de protocollen heeft aangescherpt voor mensen die uit China terugkeren, heeft het bedrijf maandagavond besloten de werknemers thuis te laten werken.

Dat zei een woordvoerster van het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving in De Limburger. Die krant deelt het kantoorgebouw met het bedrijf.

Chemische technologie
Stamicarbon, van oorsprong een DSM-dochter, verkoopt chemische technologie voor het bouwen van kunststoffabrieken. Om die reden waren de vijf werknemers in Wuhan in gesprek met een aannemer. Wuhan is de regio waar het nieuwe coronavirus uitbrak.

Geen ziekteverschijnselen
"Bij hun terugkeer keken we naar de toenmalige protocollen van onder meer RIVM en ministerie", zei een woordvoerster van het bedrijf dinsdag. "Omdat de vijf geen ziekteverschijnselen vertoonden, gingen ze hier weer aan de slag. Maar inmiddels zijn de protocollen aangescherpt. Vandaar ons besluit hen deze week thuis te laten."

Het bedrijf zal de komende tijd niet naar China reizen als dit niet strikt noodzakelijk is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen