Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers installatiebedrijf Nilwik behouden baan

Geplaatst opdinsdag 3 oktober 2017 - 9:30

De werknemers van installatiebedrijf Nilwik behouden hun baan. Het eerder failliet verklaarde bedrijf uit Voerendaal gaat een nieuwe start maken.

Het bedrijf wordt overgenomen door Installatiebedrijf Roderland in Kerkrade.

Uitbreiding
Het bedrijf uit Kerkrade heeft met curator Hans Kikken een overeenstemming bereikt om Nilwik, onder de vlag van Roderland, nieuw leven in te blazen. "Installatiebedrijf Roderland wendde zich tot mij, omdat het activa en personeel van Nilwik wilde overnemen ten behoeve van een uitbreiding van zijn activiteiten", aldus curator Kikken.

Groei
Roderland gaat zijn diensten aanzienlijk uitbreiden. Waar het bedrijf met name actief is op projecten in de utiliteit en industrie, richt Nilwik zich op de woningbouw en particuliere markt. Daarnaast is Nilwik gespecialiseerd in M&R, duurzaamheid en legionella preventie.

Hard gewerkt
Maikel Kempen, directeur van Roderland is blij met de overname. "De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om Roderland weer op de kaart te zetten. Het toevoegen van de activiteiten van Nilwik past helemaal in onze groeistrategie."

Werknemers
Zes personeelsleden van Nilwik behouden volgens curator Kikken hun baan, dankzij de overname. "Voorwaarde van de overeenstemming was behoud van werkgelegenheid voor het grootste deel van het personeel." De klanten van het bedrijf zullen amper merken dat het bedrijf is overgenomen.

Schulden
Nilwik werd op verzoek van het Pensioenfonds Metaal en Techniek op 12 september failliet verklaard, omdat het bedrijf de afgelopen jaren flink verlies draaide. De curator laat weten dat Roderland de eventuele schulden van Nilwik niet overneemt. Hoe hoog deze schulden zijn, is nog niet bekend.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen