Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers gemeente Maastricht gepest op de werkvloer

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 7:50

Werknemers van de gemeente Maastricht worden vaker gepest binnen de eigen kantoormuren dan collega's bij andere gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW.

Volgens De Limburger heeft de Inspectie eerder onderzoek gedaan en deed de gemeente vervolgens ook een eigen onderzoek. Een tweede ronde van de Inspectie leverde toch nieuwe klachten op.

Ongewenste aandacht
De krant schrijft dat 16,8 procent van de 119 werknemers die deelnamen aan het onderzoek last heeft van 'ongewenste aandacht'. In zes andere onderzochte gemeenten lag dat percentage gemiddeld op 13,8 procent. Er zijn 70 werknemers van de gemeente Maastricht die zeggen gepest te zijn en 88 mensen zijn naar eigen zeggen geïntimideerd, voornamelijk door leidinggevenden.

Deze uitkomst heeft een 'opschuddende werking' gehad, zegt de gemeente in een reactie. Er wordt gewerkt aan een plan van aanpak.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen