Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid onder Limburgse vrouwen flink gestegen

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 10:58

Het aantal vrouwen in onze provincie dat zonder baan zit, is het afgelopen jaar fors toegenomen.

In december 2015 steeg het aantal vrouwen met een ww-uitkering met 4 procent, ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

50 plus
Vooral vrouwen van 50 jaar en ouder doen het slecht op de arbeidsmarkt. In deze leeftijdsgroep worden vooral uitkeringen verstrekt aan mensen die hun baan kwijtraakten in de zorg en de handel.

De stijging bij de vrouwen is opvallend. Onder mannen liep het aantal werkeloosheidsuitkeringen juist met 2 procent terug.

Landelijke trend
Het totaal aantal mensen in Limburg dat een beroep doet op de ww liep in 2015 met 1 procent op. Dat is een stijging van zo'n 300 uitkeringen. Landelijk steeg het aantal ww-uitkeringen ook met 1 procent. In de maand december liep het aantal uitkeringen iets op ten opzichte van de maand daarvoor. Dat is volgens het UWV een jaarlijks terugkerende trend, omdat in december veel tijdelijke arbeidscontracten worden beëindigd.

Venlo
In de gemeente Venlo ontvangen relatief de meeste mensen een uitkering. Ruim 7,2 procent van de beroepsbevolking maakt daar gebruik van de ww. In Heerlen en Venray ligt dat percentage iets lager, ruim 6,4 procent.

In Schinnen ontvangen relatief de minste mensen een ww-uitkering; het gaat om 4,4 procent van de beroepsbevolking. In Maastricht en Eijsden-Margraten ligt dat percentage net iets hoger, op 4,5 procent.

Bekijk op de kaart het percentage uitkeringen in jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen