Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid onder Limburgse vrouwen flink gestegen

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2016 - 10:58

Het aantal vrouwen in onze provincie dat zonder baan zit, is het afgelopen jaar fors toegenomen.

In december 2015 steeg het aantal vrouwen met een ww-uitkering met 4 procent, ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

50 plus
Vooral vrouwen van 50 jaar en ouder doen het slecht op de arbeidsmarkt. In deze leeftijdsgroep worden vooral uitkeringen verstrekt aan mensen die hun baan kwijtraakten in de zorg en de handel.

De stijging bij de vrouwen is opvallend. Onder mannen liep het aantal werkeloosheidsuitkeringen juist met 2 procent terug.

Landelijke trend
Het totaal aantal mensen in Limburg dat een beroep doet op de ww liep in 2015 met 1 procent op. Dat is een stijging van zo'n 300 uitkeringen. Landelijk steeg het aantal ww-uitkeringen ook met 1 procent. In de maand december liep het aantal uitkeringen iets op ten opzichte van de maand daarvoor. Dat is volgens het UWV een jaarlijks terugkerende trend, omdat in december veel tijdelijke arbeidscontracten worden beëindigd.

Venlo
In de gemeente Venlo ontvangen relatief de meeste mensen een uitkering. Ruim 7,2 procent van de beroepsbevolking maakt daar gebruik van de ww. In Heerlen en Venray ligt dat percentage iets lager, ruim 6,4 procent.

In Schinnen ontvangen relatief de minste mensen een ww-uitkering; het gaat om 4,4 procent van de beroepsbevolking. In Maastricht en Eijsden-Margraten ligt dat percentage net iets hoger, op 4,5 procent.

Bekijk op de kaart het percentage uitkeringen in jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen