Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid Horst aan de Maas fors gestegen

Geplaatst opzaterdag 3 januari 2015 - 7:41

De werkloosheid in de gemeente Horst aan de Maas is de afgelopen twee jaar met liefst 71 procent toegenomen.

Telde de gemeente in 2012 nog 700 uitkeringsgerechtigden, in 2014 is dat aantal naar 1200 gestegen.

Vele malen hoger dan landelijk gemiddelde
Dat zei burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. De stijging van het aantal werklozen is vele malen hoger dan het landelijk gemiddelde. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de landelijke werkloosheid de afgelopen twee jaar met ruim 24 procent toenam (van 507.000 naar 630.000 mensen).

Tuinbouwsector
Een van de oorzaken voor de forse werkloosheidsgroei in Horst aan de Maas is volgens Van Rooij de economische malaise in de tuinbouwsector. "Meerdere, en zeker niet de minste, tuinbouwbedrijven in onze gemeente zijn afgelopen jaar failliet gegaan."

Midden- en kleinbedrijf
De Horster burgemeester hoopt dat het tij snel keert. "Gemeentelijk kunnen we daarin beperkt wat betekenen, provinciaal wat meer. Zeker met de provinciale verkiezingen in aantocht is het zaak daar aandacht voor te vragen en met goede plannen te komen, niet alleen voor de tuinbouw maar het gehele midden- en kleinbedrijf, de banenmotor."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aspergeteler Tienray in race voor tuinbouwprijs
Congres over toekomst agrarische sector in Venlo
'Miljoeneninvestering voor genetische manipulatie fruit'
Minder telers kweken meer aardbeien
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen