Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid Horst aan de Maas fors gestegen

Geplaatst opzaterdag 3 januari 2015 - 7:41

De werkloosheid in de gemeente Horst aan de Maas is de afgelopen twee jaar met liefst 71 procent toegenomen.

Telde de gemeente in 2012 nog 700 uitkeringsgerechtigden, in 2014 is dat aantal naar 1200 gestegen.

Vele malen hoger dan landelijk gemiddelde
Dat zei burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. De stijging van het aantal werklozen is vele malen hoger dan het landelijk gemiddelde. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de landelijke werkloosheid de afgelopen twee jaar met ruim 24 procent toenam (van 507.000 naar 630.000 mensen).

Tuinbouwsector
Een van de oorzaken voor de forse werkloosheidsgroei in Horst aan de Maas is volgens Van Rooij de economische malaise in de tuinbouwsector. "Meerdere, en zeker niet de minste, tuinbouwbedrijven in onze gemeente zijn afgelopen jaar failliet gegaan."

Midden- en kleinbedrijf
De Horster burgemeester hoopt dat het tij snel keert. "Gemeentelijk kunnen we daarin beperkt wat betekenen, provinciaal wat meer. Zeker met de provinciale verkiezingen in aantocht is het zaak daar aandacht voor te vragen en met goede plannen te komen, niet alleen voor de tuinbouw maar het gehele midden- en kleinbedrijf, de banenmotor."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aspergeteler Tienray in race voor tuinbouwprijs
Congres over toekomst agrarische sector in Venlo
'Miljoeneninvestering voor genetische manipulatie fruit'
Minder telers kweken meer aardbeien
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen