Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid daalt: minder WW-uitkeringen in Limburg

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2015 - 9:13

Het aantal Limburgers met een WW-uitkering is in april met 1200 gedaald ten opzichte van maart. Verreweg de meesten hebben werk gevonden.

Uitkeringsinstantie UWV spreekt van een 'kentering' op de Limburgse arbeidsmarkt.

Herstel van economie
De forse daling van het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV een indicatie dat herstel van economie en arbeidsmarkt ook in Limburg doorzet. Een woordvoerder geeft aan dat de daling van het aantal uitkeringen te zien is in alle sectoren.

Afname van 4 procent
De afname van het aantal WW-uitkeringen is over heel Limburg gemeten 4 procent. In Noord-Limburg bedraagt de daling 5 procent, Midden-Limburg meldt 4 procent minder WW’ers en in Zuid-Limburg turft het UVW een afname van 3 procent.

Bouw en uitzendwerk
Sectoren die er uitspringen zijn vooral bouw en bouwnijverheid, waar in totaal circa 175 mensen aan de slag zijn gegaan. Ook uitzendwerk en financiële en zakelijke diensten laten een opleving zien, meldt het UWV.

Daling in Simpelveld
Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is op dit moment nog vrijwel gelijk aan dat van een jaar geleden: ongeveer 30.000, maar het UWV verwacht een daling over heel 2015. De grootste daling van het aantal uitkeringen is te zien in Simpelveld: van 301 naar 270, een afname van 10 procent.

In Beesel en Bergen werden in een maand tijd respectievelijk 8,5 en 9,2 procent minder werkloosheidsuitkeringen verstrekt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Minder Limburgse jongeren vragen WW-uitkering aan
Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
Weer meer Limburgers met WW-uitkering
Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
Lichte stijging WW-uitkeringen in Limburg
Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
UWV optimistisch over Limburgse banenmarkt in 2016
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen