Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid daalt: minder WW-uitkeringen in Limburg

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2015 - 9:13

Het aantal Limburgers met een WW-uitkering is in april met 1200 gedaald ten opzichte van maart. Verreweg de meesten hebben werk gevonden.

Uitkeringsinstantie UWV spreekt van een 'kentering' op de Limburgse arbeidsmarkt.

Herstel van economie
De forse daling van het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV een indicatie dat herstel van economie en arbeidsmarkt ook in Limburg doorzet. Een woordvoerder geeft aan dat de daling van het aantal uitkeringen te zien is in alle sectoren.

Afname van 4 procent
De afname van het aantal WW-uitkeringen is over heel Limburg gemeten 4 procent. In Noord-Limburg bedraagt de daling 5 procent, Midden-Limburg meldt 4 procent minder WW’ers en in Zuid-Limburg turft het UVW een afname van 3 procent.

Bouw en uitzendwerk
Sectoren die er uitspringen zijn vooral bouw en bouwnijverheid, waar in totaal circa 175 mensen aan de slag zijn gegaan. Ook uitzendwerk en financiële en zakelijke diensten laten een opleving zien, meldt het UWV.

Daling in Simpelveld
Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is op dit moment nog vrijwel gelijk aan dat van een jaar geleden: ongeveer 30.000, maar het UWV verwacht een daling over heel 2015. De grootste daling van het aantal uitkeringen is te zien in Simpelveld: van 301 naar 270, een afname van 10 procent.

In Beesel en Bergen werden in een maand tijd respectievelijk 8,5 en 9,2 procent minder werkloosheidsuitkeringen verstrekt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Minder Limburgse jongeren vragen WW-uitkering aan
UWV werkeloosheid
Aantal WW-uitkeringen stijgt nauwelijks
Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
Weer meer Limburgers met WW-uitkering
Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
Lichte stijging WW-uitkeringen in Limburg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen