Economie, crisis, werkloosheid, ww-uitkering, uwv (stock)

Werkloosheid in oktober opnieuw licht gedaald

Het aantal werklozen in Limburg is in oktober gedaald. De maand ging van start met 19.320 mensen met een WW-uitkering en eindigde met 18.680. Dat is een daling van 3,3 procent.

DSM
DSM schrapt 120 arbeidsplaatsen in Sittard-Geleen

Bij DSM in Sittard-Geleen verdwijnen ongeveer 120 arbeidsplaatsen. Dat bevestigt een woordvoerder van het concern maandagmiddag. Voor 80 medewerkers betekent dat een gedwongen ontslag.

werkloze jongeren
UWV: zorgen over werkloze jongeren

Veel jongeren zonder baan dreigen tussen wal en schip te vallen. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV. Een grote groep jongeren onder de 27 jaar heeft nu geen inkomen meer, omdat ze geen recht meer hebben op een WW-uitkering.

Werkloosheid
Coronacrisis slaat hard toe: aantal banen daalt fors

Het aantal banen in Nederland is in het tweede kwartaal met 322.000 afgenomen. Dat is een daling van 3 procent vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar.

Bordje gesloten voor deur restaurant, café etc. (stock)
Limburgse economie in coronatijd: stilte voor de storm?

De gevolgen van de coronacrisis lijken nog steeds mee te vallen. Maar schijn bedriegt. Vooral jongeren zijn de dupe van de crisis.

UWV werkeloosheid
Aantal WW-uitkeringen stijgt nauwelijks

In Limburg krijgen nu 20.788 mensen een uitkering. Dat zijn er 36 meer dan in april, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

UWV werkeloosheid
Stijging aantal WW-uitkeringen neemt af

De gevreesde ontslaggolf door de coronacrisis blijft vooralsnog uit. Het aantal aanvragen voor een WW-uitkering steeg vorige maand wel. Maar minder hard dan in maart en april.

sollicitatie stockfoto (12 jun 2020)
Midden-Limburg wil verwachte werkloosheid stap voor zijn

Vooruitlopend op een verwachte stijging van de werkloosheid, steken de Midden-Limburgse gemeenten nu al de koppen bij elkaar om werkzoekenden zo snel mogelijk weer op de arbeidsmarkt te krijgen.

Midden-Limburg krijgt er twee grote distributiecentra bij
Twee grote distributiecentra tussen Linne en Roermond

Tussen Linne en Roermond komen twee grote distributiecentra te staan. Dat meldt de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg maandag op haar website.

UWV werkeloosheid
Steeds meer jongeren verliezen baan door coronacrisis

Jongeren onder de 27 worden hard geraakt door de huidige crisis. In april nam het aantal WW-uitkeringen in deze leeftijdscategorie toe met 51 procent ten opzichte van maart.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten