Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgeversvereniging: 'A67 moet verder verbreed worden'

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 10:03

De snelweg A67 tussen Geldrop en Asten moet verbreed worden. Daar dringt de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) op aan bij de Tweede Kamer. Ook zou knooppunt Zaarderheiken bij Venlo verbeterd moeten worden.

Het ministerie besloot onlangs dat de snelweg alleen wordt verbreed tussen Leenderheide en Geldrop, maar niet tot aan Asten.

Lees ook: Provincies Noord-Brabant en Limburg: deel A67 verbreden

Verlies
Uit de jaarlijkse Economische Wegwijzer van belangenvereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersvereniging evofenedex blijkt dat het bedrijfsleven op de A67 5,2 miljoen euro verlies draait.

Logistieke hotspot
De A67 is een belangrijke verbinding tussen de Rotterdamse haven en het Duitse Ruhrgebied. Uit berekeningen blijkt dat het risico op files en ongelukken groot is. Volgens LWV directeur Huub Narinx is het onbegrijpelijk dat de weg niet over een langer traject verbreed wordt. "De A67 is een belangrijke corridor voor vrachtvervoer van de havens van Antwerpen en Rotterdam richting het Ruhrgebied, de rol van Venlo als logistieke hotspot moet gewaarborgd blijven."

Economische groei garanderen
Volgens het bedrijfsleven is de verbreding tot Asten en de aanpassingen bij knooppunt Zaarderheiken nodig om de economische groei van de regio ook na 2030 te garanderen.

Donderdag vergadert de Tweede Kamer over de investeringen in infrastructuur.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen