Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgeversclub blij met toezegging: 'Maar ook open eindjes'

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 21:48

De toezegging van premier Mark Rutte dat er een tweede steunpakket komt voor noodlijdende ondernemers in de coronacrisis, heeft voor opluchting gezorgd bij de verder gematigd positieve Limburgse Werkgevers Vereniging.

"Ik ben positief dat er perspectief is geboden, maar er zitten ook wat open eindjes in", zei LWV-directeur Huub Narinx woensdagavond na de persconferentie in Limburg Centraal.

Lees ook: Horeca mag weer open vanaf juni, kappers maandag al

Venijn in de staart
De minister-president gaf aan het eind van zijn toespraak aan dat er extra steun voor ondernemers gaat komen. "Het venijn zat in de staart", zegt Narinx. "De vorige keer verzuimde Rutte het, toen hij zich niet naar ondernemers richtte, maar nu maakte hij wel een opmerking over de verlenging van het steunmaatregelenpakket."

Die verlenging is volgens Narinx bittere noodzaak, omdat de bestaande regelingen voor slechts enkele maanden soelaas boden en bij veel ondernemers de nood hoog is. Zij konden tot dusver gebruik maken van de NOW-regeling en uitstel aanvragen voor het doen van btw-aangifte. Voor meer dan 10 procent van de Limburgse ondernemers zou een faillissement dreigen.

Teleurstellend
De LVW-directeur is tegelijkertijd kritisch, vooral over het gebrek aan eenduidigheid in het grensgebied. "As ik dan vandaag hoor dat Duitsland de horeca onder bepaalde voorwaarden dit weekend al openstelt, vind ik dat toch wel teleurstellend voor de Limburgse ondernemer", zegt Narinx, die pleitte voor afstemming met België en Duitsland.

MKB-Limburg
MKB-Limburg is ook blij met het geboden perspectief, zo laat zij woensdagavond weten. "In tegenstelling tot de vorige persconferentie was er nu volop aandacht voor ondernemers, dat stemt mij positief", zegt voorzitter Monique Princen. Ze benadrukt echter dat er nog onduidelijkheid is voor veel beroepen en dat zelfs voor hen die weer aan de slag kunnen geldt dat ze de schade niet zomaar te boven komen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen