Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgeversclub blij met toezegging: 'Maar ook open eindjes'

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 21:48

De toezegging van premier Mark Rutte dat er een tweede steunpakket komt voor noodlijdende ondernemers in de coronacrisis, heeft voor opluchting gezorgd bij de verder gematigd positieve Limburgse Werkgevers Vereniging.

"Ik ben positief dat er perspectief is geboden, maar er zitten ook wat open eindjes in", zei LWV-directeur Huub Narinx woensdagavond na de persconferentie in Limburg Centraal.

Lees ook: Horeca mag weer open vanaf juni, kappers maandag al

Venijn in de staart
De minister-president gaf aan het eind van zijn toespraak aan dat er extra steun voor ondernemers gaat komen. "Het venijn zat in de staart", zegt Narinx. "De vorige keer verzuimde Rutte het, toen hij zich niet naar ondernemers richtte, maar nu maakte hij wel een opmerking over de verlenging van het steunmaatregelenpakket."

Die verlenging is volgens Narinx bittere noodzaak, omdat de bestaande regelingen voor slechts enkele maanden soelaas boden en bij veel ondernemers de nood hoog is. Zij konden tot dusver gebruik maken van de NOW-regeling en uitstel aanvragen voor het doen van btw-aangifte. Voor meer dan 10 procent van de Limburgse ondernemers zou een faillissement dreigen.

Teleurstellend
De LVW-directeur is tegelijkertijd kritisch, vooral over het gebrek aan eenduidigheid in het grensgebied. "As ik dan vandaag hoor dat Duitsland de horeca onder bepaalde voorwaarden dit weekend al openstelt, vind ik dat toch wel teleurstellend voor de Limburgse ondernemer", zegt Narinx, die pleitte voor afstemming met België en Duitsland.

MKB-Limburg
MKB-Limburg is ook blij met het geboden perspectief, zo laat zij woensdagavond weten. "In tegenstelling tot de vorige persconferentie was er nu volop aandacht voor ondernemers, dat stemt mij positief", zegt voorzitter Monique Princen. Ze benadrukt echter dat er nog onduidelijkheid is voor veel beroepen en dat zelfs voor hen die weer aan de slag kunnen geldt dat ze de schade niet zomaar te boven komen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen