Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Werkgevers willen duidelijkheid over standpunten FvD

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 20:09

De Limburgse Werkgevers Vereniging LWV wil ook de komende vier jaar een stabiel en ondernemersvriendelijke coalitie in Limburg.

Of dat kan in een coalitie met de grote winnaar van de verkiezingen, Forum voor Democratie, weet de belangenclub niet: "Daar gaat de politiek over"

Koffiedik
"Een aantal speerpunten van Forum is bekend", zegt directeur Huub Narinx van LWV. "Zo zijn ze voor verbreding van de A2 en de A67 en elektrificatie van het spoor. Op veel punten is het echter koffiedik kijken of fronsen wij zelfs onze wenkbrauwen. Denk aan energietransitie en klimaatbeleid."

Duidelijkheid
LWV wil graag weten waar het Forum voor Democratie precies voor staat. "Wij willen een structureel beleid en duidelijkheid. Dan weten de ondernemers waar ze aan toe zijn en kunnen ze investeren. Want ondernemers moeten jaren vooruit kunnen kijken.".”

Nodig
De werkgeversorganisatie roept de politieke partijen op om bij de coalitie-onderhandelingen te kijken naar overeenkomsten en niet naar de verschillen. "De politiek, onderwijs en ondernemers hebben elkaar nodig, want we willen werkgelegenheid houden. We willen dat jongeren hier blijven. We willen goede wegen en we willen de verduurzaming doorzetten", aldus Narinx.

Politiek aan zet
Volgens MKB-Limburg heeft de burger zijn stem laten horen en is de politiek aan zet. "Hoe die coalitie er ook uit komt te zien, ik hoop dat wij ook met deze partijen weer goed aan de slag kunnen", verklaart voorzitter Monique Princen, "Wij blijven ons inzetten voor een goed ondernemersklimaat in Limburg. En we hopen dat we daarin uiteraard ook op de nodige steun vanuit de politiek kunnen rekenen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen