Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Werkgevers willen duidelijkheid over standpunten FvD

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 20:09

De Limburgse Werkgevers Vereniging LWV wil ook de komende vier jaar een stabiel en ondernemersvriendelijke coalitie in Limburg.

Of dat kan in een coalitie met de grote winnaar van de verkiezingen, Forum voor Democratie, weet de belangenclub niet: "Daar gaat de politiek over"

Koffiedik
"Een aantal speerpunten van Forum is bekend", zegt directeur Huub Narinx van LWV. "Zo zijn ze voor verbreding van de A2 en de A67 en elektrificatie van het spoor. Op veel punten is het echter koffiedik kijken of fronsen wij zelfs onze wenkbrauwen. Denk aan energietransitie en klimaatbeleid."

Duidelijkheid
LWV wil graag weten waar het Forum voor Democratie precies voor staat. "Wij willen een structureel beleid en duidelijkheid. Dan weten de ondernemers waar ze aan toe zijn en kunnen ze investeren. Want ondernemers moeten jaren vooruit kunnen kijken.".”

Nodig
De werkgeversorganisatie roept de politieke partijen op om bij de coalitie-onderhandelingen te kijken naar overeenkomsten en niet naar de verschillen. "De politiek, onderwijs en ondernemers hebben elkaar nodig, want we willen werkgelegenheid houden. We willen dat jongeren hier blijven. We willen goede wegen en we willen de verduurzaming doorzetten", aldus Narinx.

Politiek aan zet
Volgens MKB-Limburg heeft de burger zijn stem laten horen en is de politiek aan zet. "Hoe die coalitie er ook uit komt te zien, ik hoop dat wij ook met deze partijen weer goed aan de slag kunnen", verklaart voorzitter Monique Princen, "Wij blijven ons inzetten voor een goed ondernemersklimaat in Limburg. En we hopen dat we daarin uiteraard ook op de nodige steun vanuit de politiek kunnen rekenen."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen