Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgevers pakken laat uit met grote kerstpakketten

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 19:46

Werkgevers hoopten net als de werknemers dat er versoepelingen in het vooruitzicht zouden komen met de feestdagen. Nu die hoop min of meer is vervlogen, besloten veel Limburgse werkgevers pas laat om uit te pakken met een groot kerstpakket.

Dat valt Huub Narinx, directeur van Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) op. "De kerstgeschenkenhandel heeft opvallend veel late en grote boekingen."

Langer gewacht
"Ik heb het idee dat werkgevers langer gewacht hebben met het nemen van een besluit omdat gehoopt werd dat er versoepelingen zouden komen rond kerst en dat personeel verrast kon worden met een kerstviering of kerstdiner", vertelt Narinx. "Nu zien bedrijven dat het toch niet gaat lukken. Dan slaan ze snel toe en kiezen ze een andere vorm, zoals kerstpakketten."

Meer geld
Uit een rondvraag van L1 onder Limburgse bedrijven blijkt dat die kerstpakketten dit jaar groter zijn dan andere jaren. "We zien dat er meer geld wordt uitgegeven aan het kerstpakket", vertelt Rob van Pol, eigenaar van een winkel die relatiegeschenken levert. "We merken echt verschil met vorig jaar. De kerstpakketten zijn luxer en werkgevers schuwen niet om geld uit te geven. Ik denk dat dit toch te maken heeft met dat ze de werknemers willen bedanken na dit coronajaar", vertelt Van Pol.

Iets extra's
Dat beeld wordt bevestigd door de Limburgse Werkgevers Vereniging LWV. Directeur Huub Narinx hoort van veel ondernemers dat ze iets meer willen doen dit jaar. "Je ziet dat ze iets extra's willen doen voor al het personeel. Iedereen heeft te maken gehad met moeilijke werkomstandigheden, en nu met kerstdiners die niet doorgaan." Hoeveel meer kerstpakketten er worden besteld weet ondernemer Van Pol op dit moment nog niet. "Maar dat het er meer zijn wel", zegt hij.

Duurder pakket
Ook groothandel Sligro merkt dat de kerstpakketten anders zijn in 2020. "Het is een jaar van uitersten. Aan de ene kant heb je bedrijven die graag hun medewerkers willen belonen met een uitgebreider kerstpakket voor bijvoorbeeld het harde werken of voor het thuiswerken. Maar er zijn ook bedrijven, denk dan bijvoorbeeld aan de horeca, die hard zijn getroffen door de coronacrisis en die wel hun waardering willen laten blijken, maar niet zoveel kunnen uitgeven als andere jaren”, legt woordvoerder Wilco Jansen uit.

Geen geld
“Er zijn natuurlijk ook bedrijven die op dit moment het geld helemaal niet hebben voor kerstpakketten. Ook zie je dat men kiest voor een duurder pakket, maar dan daalt het aantal pakketten als gevolg van minder personeelsleden.” Volgens de woordvoerder zit hier regionaal weinig verschil in. “Hoogstens dat de streekproducten verschillend zijn. Maar dat is andere jaren ook zo.”

Behoefte
Narinx merkt dat bedrijven zich vooral inzetten om de medewerkers iets te kunnen geven. "En bij bedrijven waar het water tot aan de lippen staat, snapt het personeel het ook als het niet kan. Maar ik hoor veel bedrijven zeggen dat ze toch de financiële ruimte vinden, omdat ze geen kosten hebben aan kerstdiners. Ik voel die behoefte bij werkgevers om de werknemers toch een beetje in het zonnetje te zetten."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen