Overslaan en naar de inhoud gaan

'Werkgevers moeten kunnen controleren op coronabewijs'

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 21:14

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) vindt dat werkgevers moeten kunnen controleren of hun personeel is gevaccineerd, een negatieve test heeft, of hersteld is van een coronabesmetting.

De LWV sluit zich aan bij dit voorstel van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. LWV-directeur Huub Narinx snapt dat de werkgeversorganisaties daar naar willen kijken.

Veilige werkomgeving
"Als werkgever heb je de plicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving", zegt Narinx. "En ook werknemers willen op een veilige werkplek terugkomen als ze weer naar kantoor kunnen gaan." Narinx is echter niet van mening dat werkgevers mogen doorvragen als personeel weigert mee te werken.

Die plicht voor een veilige werkplek zorgt er, volgens Narinx, voor dat werkgevers in een spagaat zitten. "Je mag namelijk niet aan iemand vragen of die persoon gevaccineerd is."

Vaccinatieplicht
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat werkgevers hun personeel wel verplicht thuis kunnen laten werken als ze geen vaccinatie-, test- of herstelbewijs hebben.

Beide werkgeversorganisatie zijn een campagne begonnen om het belang van vaccineren onder de aandacht te brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen