Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgevers: grote zorgen over extra kosten door quarantaine

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 13:06

De Limburgse Werkgevers Vereniging en VNO-NCW Brabant Zeeland luiden de noodklok over het tekort aan coronatesten. Werkgevers hebben volgens de verenigingen grote zorgen over extra kosten vanwege de thuisquarantaine van medewerkers.

Werkgevers vragen om sneltesten en een compensatie voor de gemaakte verzuimkosten.

Thuisblijven in afwachting uitslag
"Tussen de aanmelding voor een test en de uitslag kan zomaar een kleine werkweek zitten", zegt Giel Braun, voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging. "Verplichte thuisquarantaine in combinatie met onvoldoende testcapaciteit jaagt bedrijven in sectoren waar thuiswerken onmogelijk is, op hoge kosten. De kosten van thuisblijven en het vinden van vervanging, komen volledig voor rekening van de werkgever, terwijl van ziekte meestal niet eens sprake is."

'Leer van de eerste coronagolf'
Naast de te kleine testcapaciteit krijgen zorgmedewerkers en onderwijspersoneel nu voorrang bij teststraten, waardoor medewerkers volgens de ondernemersverenigingen mogelijk nog langer wachten op een uitslag en dus thuis moeten zitten. Om de schade in te perken is het versnellen van de coronatesten en vergroten van de testcapaciteit een must, zo zeggen de verenigingen. Ze stellen dat er lering getrokken moet worden uit de eerste coronagolf.

Vorige week werden ruim 190.000 Nederlanders getest, die in afwachting op de uitslag thuis moesten blijven. Niet iedereen kan dan thuiswerken. Transport- en schoonmaakbedrijven worden als voorbeeld door de verenigingen aangehaald. "Een enkel bedrijf kan al te maken hebben met tientallen chauffeurs of schoonmakers waar vervanging voor moet worden gezocht. En waarvoor dus forse extra kosten worden gemaakt."

Lees ook: Tweede golf: zorgen om personeel in quarantaine

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen