Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgevers en boeren willen snel einde bestuurlijke impasse

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 6:00

De provinciale politiek moet zich snel weer bezig houden met dringende zaken in plaats van interne problemen. Daartoe roepen werkgeversorganisaties LWV en MKB samen met boerenorganisatie LLTB op.

In een gezamenlijke brief schrijven de voorzitters van de organisaties dat Limburg voor 'zeer grote opgaves' staat, maar in een bestuurlijke situatie zit die 'meer dan zorgelijk' is.

Bestuurscrisis
Ze doelen op de bestuurscrisis die is ontstaan door het opstappen van twee CDA-gedeputeerden. Ger Koopmans en Hubert Mackus vertrokken vanwege hun betrokkenheid bij de affaire rond de ontslagen IKL-directeur Herman Vrehen.

Afwachten
Vorige week vrijdag werd daar al de hele dag over gesproken in het Limburgs Parlement. Deze vrijdag krijgt het debat een vervolg. De bedrijfs- en landbouwlobby zegt in een toelichting bij de L1 Ochtendshow dat ze het niet erg vinden dat de misstanden rond het IKL worden onderzocht, maar wel als op voorhand al wordt aangedrongen op het vertrek van bepaalde bestuurders. "Laten we eerst de resultaten van het onderzoek afwachten", zegt LWV-voorzitter Giel Braun.

Lees ook: Partijen maken balans op na vergadering affaire-Vrehen

Niet wachten
De werkgevers (Limburgse Werkgevers Vereniging en MKB Limburg) en de boeren (Limburgse Land- en Tuinbouwbond) noemen onder meer de woningbouw, de infrastructuur, de stikstofproblematiek, de energietransitie en de economische gevolgen van de coronacrisis als dossiers die niet kunnen wachten.

Ze roepen de partijen in het provinciehuis op om "partijpolitieke zaken ondergeschikt te maken aan het herstel van Limburg".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen