Overslaan en naar de inhoud gaan

'Werkgever moet personeel na de zomer testen op corona'

Geplaatst opzondag 19 juli 2020 - 19:04

Na de zomer moeten bedrijven hun personeelsleden gaan testen op de besmetting met het coronavirus.

Daarvoor pleit plaatsvervangend voorzitter Luc Winants van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zondag in L1mburg Centraal.

Eenvoudige manier
"Dat is een hele eenvoudige manier om te kijken of er ergens iets aan de hand is", zegt Winants die in het dagelijks leven burgemeester van Venray is. Hij vervangt Antoin Scholten, de burgemeester van Venlo, die voorzitter is van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Bron: L1

Eerder ingrijpen
Winants geeft aan dat er voldoende testcapaciteit is en wat hem betreft is het verstandig om mensen op hun werkplek op corona te testen, zodat eventuele besmettingshaarden op de werkvloer in de kiem gesmoord kunnen worden. "Dan kunnen we eerder ingrijpen." Volgens Winants is het onverstandig om pas in te grijpen zodra de bedden van de intensive care weer vol komen te liggen. Dat moment wil je volgens hem voor zijn.

Alert blijven
Nu de vakantieperiode in volle gang is, zegt Winants te merken dat mensen zich minder aan de coronaregels houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand. "We sturen op eigen verantwoordelijkheid. Dat werkt alleen bij het besef dat de regels écht belangrijk zijn. Anders kan het namelijk mis gaan." Tegelijkertijd zegt hij te begrijpen dat mensen naar buiten willen gaan. "Desondanks moet iedereen alert blijven en moeten we elkaar scherp in de gaten houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen