Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgever krijgt hulp bij inrichten eigen teststraat

Geplaatst opmaandag 1 februari 2021 - 14:36

Werkgevers die eigen coronateststraten gaan inrichten kunnen op hulp rekenen.

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland hebben in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een website met een stappenplan en een helpdesk opgezet voor werkgevers.

Thuiswerken niet haalbaar
Vanuit het ministerie is er een financiële regeling om werkgevers hierin te ondersteunen. Medewerkers kunnen dan op locatie getest worden door een bedrijfsarts of arbodienst. Wel richt de bijdrage zich alleen op bedrijven waar thuiswerken niet mogelijk is. Denk hierbij aan logistieke bedrijven of contactberoepen.

Het voornaamste doel is om veiligheid op de werkvloer te vergroten, laat LWV weten.

Bedrijfsarts en arbodienst
Sneltesten kunnen werkgevers al sinds december bestellen bij de overheid. Testen door werkgevers gaat via bedrijfsartsen en arbodiensten, die daarvoor een beroep kunnen doen op de financiële regeling van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Geïnteresseerden krijgen hulp bij het opzetten van een eigen testlocatie. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met collega-bedrijven een teststraat in te richten.

Niet verplicht
De LWV verwacht dat de teststraten bij bedrijven ook bijdragen aan de testbereidheid. Wel mogen werknemers niet gedwongen worden om zich te laten testen. Er mag volgens de LWV nooit sprake zijn van een directe of indirecte testverplichting. Ook krijgt het bedrijf géén inzage in de resultaten. Positieve corona-uitslagen worden bij de GGD gemeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen