Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgelegenheid bij buizenbouwer Sif groeit weer

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 14:37

Buizenbouwer Sif uit Roermond heeft in het afgelopen kwartaal weer mensen aangenomen. Bij het bedrijf werken nu rond de 500 mensen, zegt de nieuwe topman Fred van Beers.

De groei is opmerkelijk. Enkele maanden geleden sneed het bedrijf nog fors in het personeelsbestand. Omdat de productie bijna tot stilstand was gekomen, stuurde het 295 tijdelijke medewerkers naar huis. Daardoor zakte het personeelsbestand van ruim 600 naar een zo’n 300.

Lees ook: Opnieuw moeizaam kwartaal buizenbouwer Sif

Lage waterstand
Ook in het derde kwartaal was er niet veel productie in de vestigingen in Roermond en Rotterdam. Door de lage waterstanden in de rivieren was er niet genoeg aanvoer van staal.

Vaste kern
Ondanks de slechte cijfers heeft het bedrijf in het vorige kwartaal toch weer mensen aangetrokken. "We hebben meer vaste mensen aangenomen", zegt bestuursvoorzitter Fred van Beers. "We hebben een bredere, goede, vaste kern van mensen nodig om de groei in de toekomst te kunnen faciliteren."

Het bedrijf heeft weer 60 vacatures openstaan. Sif verwacht dat de productie van funderingspalen voor windmolens en de olie-industrie volgend jaar weer aantrekt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen