Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken van Van Gogh en Degas te koop op TEFAF

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 17:00

Op de kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht worden twee schilderijen van Vincent van Gogh en één van Edgar Degas aangeboden.

Ook is er een diadeem te koop die op 12 mei 1937 in Londen is gedragen bij de kroning van George VI.

Danseresjes
Het schilderij van Degas (1834 - 1917) toont drie danseresjes in gele rokken. Het is in olieverf geschilderd op doek en heeft een vraagprijs die nog niet wordt gecommuniceerd, maar acht cijfers telt en de 35 miljoen dollar overstijgt.

Boerin
Van Van Gogh is er een schilderij in olieverf op canvas uit 1885, waarop boerderijtjes en een boerin te zien zijn. Van Gogh schilderde het in Noord-Brabant. De laatste twintig jaar bevond het zich in dezelfde privécollectie.

Antiekwinkeltje
Wat het moet opbrengen, wordt nog niet gezegd, maar het is vast meer dan de 45 Britse ponden die een Italiaanse journalist er in 1968 in een Engels antiekwinkeltje voor neertelde.

Mensen
De andere Van Gogh is een schilderij dat hij in 1886 vervaardigde van in het Bois de Boulogne wandelende mensen.

Diadeem
De diadeem met diamanten was ooit in het bezit van de Britse markies van Anglesey, Henry Cyril Paget, een in 1905 overleden flamboyante aristocraat die veel geld uitgaf aan juwelen en extravagante feesten en theatervoorstellingen, waarin hij ook zelf optrad.

Vogue
Tijdens de kroning droeg zijn familielid Marjorie Paget de diadeem en werd ze ermee gefotografeerd door de wereldberoemde fotograaf Cecil Beaton. Ze verscheen ermee in de Vogue.

Beurs
De beurs opent op 5 en 6 maart voor genodigden. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart is de TEFAF open voor publiek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen