Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken van Van Gogh en Degas te koop op TEFAF

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 17:00

Op de kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht worden twee schilderijen van Vincent van Gogh en één van Edgar Degas aangeboden.

Ook is er een diadeem te koop die op 12 mei 1937 in Londen is gedragen bij de kroning van George VI.

Danseresjes
Het schilderij van Degas (1834 - 1917) toont drie danseresjes in gele rokken. Het is in olieverf geschilderd op doek en heeft een vraagprijs die nog niet wordt gecommuniceerd, maar acht cijfers telt en de 35 miljoen dollar overstijgt.

Boerin
Van Van Gogh is er een schilderij in olieverf op canvas uit 1885, waarop boerderijtjes en een boerin te zien zijn. Van Gogh schilderde het in Noord-Brabant. De laatste twintig jaar bevond het zich in dezelfde privécollectie.

Antiekwinkeltje
Wat het moet opbrengen, wordt nog niet gezegd, maar het is vast meer dan de 45 Britse ponden die een Italiaanse journalist er in 1968 in een Engels antiekwinkeltje voor neertelde.

Mensen
De andere Van Gogh is een schilderij dat hij in 1886 vervaardigde van in het Bois de Boulogne wandelende mensen.

Diadeem
De diadeem met diamanten was ooit in het bezit van de Britse markies van Anglesey, Henry Cyril Paget, een in 1905 overleden flamboyante aristocraat die veel geld uitgaf aan juwelen en extravagante feesten en theatervoorstellingen, waarin hij ook zelf optrad.

Vogue
Tijdens de kroning droeg zijn familielid Marjorie Paget de diadeem en werd ze ermee gefotografeerd door de wereldberoemde fotograaf Cecil Beaton. Ze verscheen ermee in de Vogue.

Beurs
De beurs opent op 5 en 6 maart voor genodigden. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart is de TEFAF open voor publiek.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen