werkloze jongeren

UWV: zorgen over werkloze jongeren

Veel jongeren zonder baan dreigen tussen wal en schip te vallen. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV. Een grote groep jongeren onder de 27 jaar heeft nu geen inkomen meer, omdat ze geen recht meer hebben op een WW-uitkering.

UWV werkeloosheid
UWV: aantal WW-uitkeringen gaat nog fors toenemen

In het derde en vierde kwartaal van dit jaar gaan veel mensen hun baan verliezen. Dat vreest uitkeringsinstantie UWV. Een ontslaggolf bleef in mei uit, maar dat is volgens arbeidsmarktdeskundige Gerald Ahn slechts stilte voor de storm

UWV werkeloosheid
Steeds meer jongeren verliezen baan door coronacrisis

Jongeren onder de 27 worden hard geraakt door de huidige crisis. In april nam het aantal WW-uitkeringen in deze leeftijdscategorie toe met 51 procent ten opzichte van maart.

Werkloosheid in Voerendaal hardst gedaald

In de gemeente Voerendaal is in 2018 het aantal WW-uitkeringen met 32 procent afgenomen. Dat is de grootste daling in Limburg.

Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
Steeds minder werkloosheidsuitkeringen in Limburg

20.300 Limburgers hadden in april een WW-uitkering. Dat is vier procent lager dan in maart, blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Zoektocht Limburgse bedrijven naar technici duurt voort

Er zijn bij Limburgse bedrijven op dit moment zo'n 4000 vacatures voor technici, 1000 meer dan twee jaar geleden.

Aantal werklozen blijft dalen in Limburg

Het aantal mensen met een WW-uitkeringen in Limburg is in een jaar tijd met 23 procent gedaald. Vooral het aantal bouwvakkers met een WW-uitkering daalde sterk.

UWV: 70 procent Limburgse oud-V&D'ers weer aan de slag

567 Limburgse oud-V&D'ers en La Place medewerkers hebben weer een baan. Dat is 70 procent van het totaal, zo blijkt uit een nieuw rapport van uitkeringsinstantie UWV.

Economie trekt aan: aantal ww-uitkeringen fors gedaald

Het aantal mensen in Limburg met een ww-uitkering is gedaald ten opzichte van een jaar geleden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten