Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkdruk thuiszorg in Limburg nog steeds veel te hoog

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 17:11

Thuiszorgverpleegkundigen in Limburg gaan nog steeds gebukt onder een te hoge werkdruk.

Hoewel het Rijk vorig jaar 347 miljoen vrijmaakte voor de thuiszorg, is het personeelstekort niet opgelost. Bijna 70 procent van alle thuishulpen geeft aan dat de werkdruk alleen maar hoger is geworden in plaats van lager.

Administratie
Volgens Michelle Meertens, werkzaam voor Envida in de binnenstad in Maastricht, gaat de dagelijkse administratie die ze moet doen ten koste van de patiënt. "Er moet gekeken worden naar wat nodig is en wat meerwaarde heeft. We moeten geen tijd gaan besteden aan het onnodig afvinken van checklijstjes." Haar werkgever is druk bezig met het zoeken naar mogelijkheden om de registratieplicht verder te beperken.

Deeltijdwerken
Om meer personeel te werven, is in Maastricht gestart met 'Envida op maat'. Mensen die nog jonge kinderen hebben of mensen die met pensioen zijn maar toch een paar uur willen werken, krijgen de kans om twee tot vier uur per week in de thuiszorg te werken. Ze krijgen één tot twee vaste cliënten toegewezen. Dat verlicht de druk op het vaste wijkteam een beetje.

Geen mensen uit blik
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkent het probleem met de werkdruk voor verpleegkundigen. Aan de NOS liet hij eerder deze week weten dat het begint te lukken om meer mensen te werven voor de zorg. "Maar ik denk ook niet dat we moeten doen alsof er op het departement een knop staat waarmee je overal blikken met nieuwe mensen open kunt trekken. Het is gewoon een kwestie van hard werken om dat voor elkaar te krijgen", aldus De Jonge.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen